Du är inte inloggad.

Artikel

Grönbil.se tar upp kampen mot jättarna med endast miljöbilar

Grönbil.se tar upp kampen mot jättarna med endast miljöbilar

I februari 2019 rullades Grönbil.se ut och på bara några månader hade sajten dragit till sig över 100 bilhandlare och mer än 500 miljöbilar.

”Det ligger rätt i tiden. Vi ser en stor omställning i bilbranschen och inte minst den stora satsningen på elbilar. Dessutom förändras kundernas beteende hela tiden och alltfler vill kunna köpa bilen på nätet.” säger Ned, en av grundarna.

 Grönbil.se är en miljöbilsajt där du kan köpa och sälja miljöbilar, läsa varierande nyheter från bilvärlden, hitta handlare och verkstäder nära dig, kartsöka landets laddningsstationer och mycket mer. Bakom Grönbil.se står Peter, initiativtagaren med lång erfarenhet av bilbranschen bl. a. tidigare ägare av Kareby bil i Kungälv och hans kollega Ned, webbentreprenören med tidigare kopplingar till KVD och Bilweb.

”Det är solklart att bilbranschen och bilhandeln behöver tänka nytt. Alla som har något med bilhandeln att göra är överens om att kunderna i dag är mer pålästa än någonsin. Förr blev det fyra-fem besök hos bilhandlaren innan det blev affär. Idag sker det oftast vid första besöket. Kunden vet exakt vad den vill ha när den kommer in och i praktiken har den redan bestämt sig.” säger Peter.

Vi går mot en tid där återförsäljarnas roll minimeras och alltfler affärer sker direkt på nätet.

Exempelvis har Tesla helt valt bort återförsäljarledet och vi ser andra biltillverkare hoppa på samma trend. Sedan har vi tydliga klimatmål 2030 där majoriteten av bilarna ska vara rena miljöbilar. Sverige ligger väldigt bra till i denna omställning och efterfrågan för miljöbilar ökar konstant för varje år. Grönbil.se ser sig som en seriös konkurrent till de stora jättarna och tror sig kunna ta marknadsandelar genom att sätta kunden och miljön i fokus och göra det på ett innovativt sätt.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tröttnat på krogen - nätdejta istället
Kan du byta ut bilen mot cykel?
Välj rätt elcykelbatteri
4 bilvårdstips du i Göteborg inte kan köra utan
Unikt tillfälle att köpa elcykel med elfordonspremien