Du är inte inloggad.

Artikel

Swea Hof

På Swea Hof i Göteborg utnyttjas västkustläget till fullo. Det är en internationell restaurang som betonar sin meny på fisk- och skaldjur i 5-stjärnig miljö på Elite Plaza Hotell. Här serveras lunch och middag tillagad på svenska råvaror med inspiration från all världens hörn. Även om framförallt lite äldre par föredrar denna eleganta restaurang, har även musikstjärnor som Bruce Springsteen och Kanye West spenderat tid här, vilket ger stället extra prestige och status.

Beläget centralt i Göteborg på Västra Hamngatan möts man i restaurangen av ett lyxigt glastak 20 meter över huvudet.  Inredningen är modern men tidlös och stämmer överens med förväntningarna man har på en förstklassig restaurang. Dessutom har de inrett med ett modernt öppet kök som skapar en mer intim känsla mellan bord och kök, utan att för den sakens skull kännas bullrigt eller stökigt.

Förutom restaurangen har Swea Hof flertalet provningar; vin, champagne, ost och choklad. Vinprovningen erbjuder flera olika sorter som druvprovning, karaktärsprovningar och microklimatprovningar. Eller varför inte prova på en cocktailskola eller blomsterbinderi vid ett festligt tillfälle? De har också möjligheten att efter önskemål skräddarsy provningar.

Det finns också ett antal chambre separées med plats för upp till 50 personer, som i den spännande åttakantiga Sveasalen, en del av den 200 m² stora Sveasviten. Alla deras separata rum har imponerande historier med minst lika imponerande inredning.

Menyn bjuder som förväntat på många av havets läckerheter, där traditionsenligt hummer och löjrom får ta plats. Även svenska klassiker som torsk och lax ges utrymme såsom plattfisken piggvar. Är man inte sugen på fisk så finns det olika varianter av kött; kyckling, oxfilé och biff – allt svenskt förstås. Likaså är tillbehören typiskt svenska; potatis, jordärtskocka och pepparrot , vilka de har låtit detta mixas med något mer internationella smaker som Chablissås, parmesan och shitakesvamp. Trots inspirerande menyer, lyser de vegetariska alternativen med sin frånvaro.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

De 5 bästa pasta carbonara restaurangerna i Rom
Ceviche - recept och skillnader
Champagne eller mousserande vin?
Sydamerikansk mat på södermalm
De 3 bästa hälsofördelarna med organisk öl