Du är inte inloggad.

Artikel

Tips som hjälper dig göra ett bra val av webbhotell

När du ska leta efter ett hem för din hemsida, är det viktigt att du anpassar ditt val av webbhotell både till dina behov och till den budget du har. Det finns nämligen massvis med olika alternativ därute, vilket gör att man har stora valmöjligheter och kan hitta det alternativ som passar en bäst, oavsett vilka behov man har.


Ta reda på vilka behov du har
Om du inte är helt säker på vilka behov du faktiskt har, kommer här en snabb checklista som hjälper dig ta reda på detta:


Fundera på hur mycket utrymme du behöver. De flesta sajter klarar sig med mindre än 50 MB, men den som använder sig av mycket bilder, video, ljudfiler och liknande, kan behöva mer. Tänk även på att välja ett alternativ med lite extra utrymme, utifall att sajten växer.


Ta reda på vilken trafikmängd du behöver. Detta gör du enkelt genom att titta på din nuvarande statistik gällande trafiken, och sedan lägga till lite (så att du har utrymme att öka trafiken, då de flesta har detta som mål).


Fundera på hur många domäner du behöver. För många räcker det med endast en domän, men om du har behov av flera domäner, bör du ta dig en funderare på hur många det kan röra sig om, då möjligheterna till detta är olika hos olika webbhotell.


Fundera på om du behöver en tillhörande e-post, eller flera e-postadresser. Hos de flesta webbhotell får du nämligen med åtminstone en e-postadress som hör till din domän, men behöver du väldigt många, kan du behöva leta lite extra efter detta.

Gör research
När du väl vet vad du behöver, bör du göra lite research kring de webbhotellsleverantörer som kan vara aktuella för dig, eftersom det inte bara är själva utbudet, utan även t.ex. servicen och priserna som skiljer. Några saker att undersöka och jämföra i sammanhanget är bland annat:


Kundservicen, eftersom du givetvis vill kunna komma i kontakt med någon om problem uppstår. Det kan därför vara en god ide att kontakta kundservicen för att se till så att de svarar snabbt, är professionella och pålitliga. En del webbhotellsleverantörer har nämligen en helt fenomenal support, medan andras support är ganska bristfällig.


Priset. Det varierar nämligen stort, men i många fall beror priset även på vad det egentligen är man får. Så jämför alltid även vad som ingår i paketet du får i samband med att du jämför priser.
Vilket program som används för att komma åt hemsidan och webbhotellet är också värt att kika lite på, då olika programvaror är olika lätta att använda, och funkar olika bra. Ju bättre du är på tekniska saker och att använda programvaror, desto mer avancerad kan programvaran vara, men annars rekommenderas helt klart en enkel variant för de flesta.


Vilka möjligheter till statistik som följer med. De flesta hemsideägare vill trots allt har en hel del statistik som de kan titta på, men exakt vilken sorts statistik man får tillgång till, varierar stort.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Defense of the ancients (Dota 2)
Kommer AI att på verka online gambling?
Spela in ljud på datorn
Är det svårt lära sig SEO och vart ska jag vända mig
Vad du behöver veta innan du investerar i ett avtalsbevakningssystem