Du är inte inloggad.

Artikel

Vill ni förlägga er konferens utanför Göteborg?

 

Börjar det dra ihop sig till konferensdags? Har ni av någon anledning bestämt er för att hålla till utanför Göteborg? Då har ni en rad alternativ till konferensanläggningar och aktiviteter att välja på och det kan vara svårt att veta hur man ska välja i utbudet. En bra start är att fråga sig vad konferensanläggningen ska kunna erbjuda er. Behöver ni kanske särskild utrustning eller vill ni ha spa-möjligheter att nyttja när utbildningsdagen är slut?

Vill ni ha någon särskild mat och vill ni kunna övernatta på stället? Detta och andra frågor bör ni ta ställning till innan ni går vidare i jakten på rätt konferenslokaler.

Hur tar ni er till er konferens utanför Göteborg?
Fundera också över hur ni ska ta er till konferensstället. Åker alla deltagare från olika håll i landet eller ska ni åka i samlad trupp? Satsar ni på flyget eller är det miljövänliga alternativ som tåg eller chartrad buss som gäller? Om ni samordnar resandet spar ni såväl tid som pengar. Verkar det krångligt att ordna med logistik, ta kontakt med något av de många företag som kan hjälpa till med detta.

Varva nytta med nöje
Det är lätt att konferensen blir för tung eftersom man vill mata in så mycket kunskap i deltagarna som bara är möjligt. Men faktum är att det lönar sig att varva kunskapsinlärning med lite lättare aktiviteter, man lär sig faktiskt bättre då. Genom att lägga in exempel och övningar utöver det vanliga kan man också lätta upp konferensen och dessutom få deltagarna att interagera med varandra.

Vikten av pauser
Pauser är också viktiga för att kunskaperna inte ska gå in genom ena örat och ut genom det andra. Glöm inte dem, de är en del av inlärningen. Fem minuter här och där skapar bra förutsättningar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Maria Lang. Filmerna & Böckerna
Fotoalbum är roliga
Vår sierska ger dig svaren du har om din framtid med spådom i tarot
Mästarnas mästare
Att tänka på vid köp av husbil