Du är inte inloggad.

Artikel

Artisterna so är nominerade till P3 Guld 2023

Du är nu redo för P3 Gold 2023-nomineringar. Totalt nominerades 32 artister, men den som mest sannolikt kommer att vinna detta pris är Tove Lo, som har nominerats tre gånger. Dubblarna är Cleo, Yung Lean, Viagra Boys, Swedish House Mafia, Zara Larsson och Victor Rexel. Från och med idag klockan 10.15 kan svenskarna rösta på sina favoriter i alla kategorier. Omröstningen avslutas den 19 december. 
 För att tydligare spegla dagens musikscen och P3:s musikaliska innehåll som förändrats de senaste åren har Sveriges Radio uppdaterat priskategorierna för P3 Guldgalan 2023. De tidigare nio kategorierna har ändrats till sex kategorier: P3 Icon, Årets album, Årets artist/grupp, Årets låt, Framtidens artist och Guldmicken. Nytt är också ökningen av antalet nomineringar per kategori från 5 till 8 och borttagandet av genrekategorin. Musikgenrer som rock, metal, dans, hiphop, land och pop fortsätter att vara nominerade i alla P3 Guld-kategorier. Lysna live på radio play.
 - Den här galan är ingenting utan musikfantaster. Det är helt upp till dem att bestämma vilka av dessa otroliga nominerade som kommer att hedras, säger Tina Mehrafzoon, galavärd på Partille Arena. En publik på 
 kommer att vara närvarande för att utse vinnare för alla priskategorier utom Årets ikon, där vinnaren kommer att utses av en P3-jury. Röstningen startar idag, måndagen den 5 december klockan 10:15 och du kan rösta fram till den 19 december klockan 23:59. 
 - P3 Guld är en härlig gala som sändes många gånger. Det känns otroligt bra att bli nominerad. För ett år sedan när vi gick in i branschen på ett skift hade vi ingen aning. Det skulle vara kul att se Göteborg. Jag går inte dit varje dag. Säg hej till Hooja, nominerad till Årets artist/grupp. 
 – Jag är så tacksam för allt stöd jag har fått från P3 under det senaste året och den här nomineringen känns jättebra!Att bli framgångsrik i den svenska popscenen är fantastiskt för mig. "Den här nomineringen representerar allt jag har haft så roligt med att släppa musik i år", säger Artist of the Future-nominerade Paula Jivén.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Översättning är inte svårt
Sveriges 10 största städer
Förgyll hösten med de här tre fantastiska bokserierna!
Complete Media
Göra fotoalmanacka? Tänk på…