Du är inte inloggad.

Artikel

Avgörande tips för att välja rätt avtalshanteringssystem

Att hantera dina avtal på ett effektivt sätt är en förutsättning för företagets framgång, men det kan vara svårt att hålla koll på utgångsdatum och godkännandeprocesser, speciellt när halva tiden verkar spenderas på att leta efter viktiga papper i pärmar och lådor. Rätt avtalshanteringslösning kan hjälpa till oerhört genom att hålla alla dina kontrakt till hands, automatiskt påminna dig för kommande förnyelsemöjligheter och effektivisera din godkännandeprocess. Men med så många val av avtalshanteringssystem där ute, hur ska du kunna välja det som är rätt för dig? Varje säljare gör anspråk på att ha allt du behöver och lovar en snabb implementering. Men om du har udda kontrakt eller en komplex godkännandeprocess, hur vet du om produkten verkligen kan anpassas för att passa dina behov

Tips 1: Se till att din leverantör kommer att finnas kvar nästa år.

Låter självklart, eller hur? Men tjusningen av blänkande nya företag kan ibland vara stark nog för att du hoppar på ett tåg av misstag.

Du vill att din programvaruleverantör ska finnas kvar under en lång tid så att de kan fortsätta att förbättra sin produkt, ge stöd och åtgärda eventuella problem som kan uppstå.

Tips 2: Definiera din affärsprocess i detalj

Målet med kontraktshantering är att hitta ett system som hjälper dig att arbeta mer effektivt. Du kanske tror att din process är ganska standard, men många företag får, den hårda vägen, reda på, att så inte är fallet. Det är därför mycket viktigt att definiera processen i detalj från början. Om du hoppar över denna övning kan det hela sluta med att du har köpt ett system som inte kan uppfylla dina specifika krav.

Tips 3: Begär en anpassad demonstration av din specifika process

Vissa leverantörer ger samma demo för varje potentiell kund. De visar upp de funktioner som belyser deras starka sidor och undviker de områden som kan lämna ut svagheterna. Välj en av de kritiska affärsprocesser som är unik för ditt företag och be säljaren att ge dig en anpassad demonstration av den processen på begränsad tid.

Tips 4: Kontakta leverantörens referenser

Slutligen

Användarvänliga avtalshanteringslösningar kan göra ditt företag mer effektivt, samt minska kostnader och risker. Följer du råden ovan, kan du göra ett välgrundat beslut med tillförsikt, och du kommer att vara på väg till ett framgångsrikt genomförande av ett system som uppfyller alla dina krav till ett rimligt pris.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur väljer man rätt webbyrå?
Projektledare glömde att tidrapportera
Laga din mobil - låt den bli som ny
Webbdesign för modiga!
Webbdesign som kan stärka din sida!