Du är inte inloggad.

Artikel

Två slott i Skåne att gifta sig på

Det finns många slott i Skåne som arrangerar bröllopsfester och vigslar också för den delen och de flesta är väldigt populära för parens dröm om ett sagobröllop på ett slott.

Jag kommer kort presentera två utav dessa som sticker ut med sin vana att arrangera bröllop samt för att miljöerna är sådär sagolika som så många bröllopspar söker efter. Vill du sedan veta mer, hittar du bilder på slotten och kontaktuppgifter här.

Bosjökloster slott

Det första slottet är Bosjökloster vid Ringsjöns strand mitt i Skåne. Det är ett slott med anor från medeltiden och ligger vitt som ett klassiskt skånskt slott med riktigt mysig och lummig trädgård. Du är inte inne i själva slottet men kan ha fördrinken precis framför slottet med både ringsjön och slottet som kuliss.

Sedan har du festen i en loge vid slottet där du får bra mat och kan ha festen igång hela natten om du så önskar. Restaurangen på slottet erbjuder ett brett sortiment av rätter att bjuda på.

Örenäs slott

Detta andra slott jag rekommenderar är väldigt annorlunda jämfört med det första men lila bra. Här har du ett, med slott och herresätens mått mätt, nytt slott och ser därför annorlunda ut men inte mindre pampigt och slottliknande för det där det ligger mellan Landskrona och Helsingborg med utsikt över Öresund och Danmark.

Här kan bröllopsparet bo på slottet i en svit efter festen liksom gästerna kan om de vill. Festen hålls på slottet med möjjlighet att vid fint väder utnyttja terass och slottsträdgård över den lilla fiskebyn Ålabodarna.

Restaurangen har ett brett sortiment men är väldigt kända för att tillaga kött väldigt bra.

 

Hoppas att något av dessa slott kan vara av intresse för er när ni går i bröllopstankar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rhodos
Upptäck hur mycket Thailand har att erbjuda
Välj rätt sommardäck med däck från Nokian
VÄLKOMMEN TILL Mackmyra Bruk Camping: En Idyllisk Plats för Naturelskare och Golfentusiaster
Hitta boende i Thailand