Du är inte inloggad.

Artikel

Fotoalbum är roliga

Fotoalbum formatet har existerat i flera hundra år. Tanken med fotoalbum är att samla en mängd foton som sedan sammanslås i ett album. Foto bilderna brukar ha ett gemensamt tema, t.ex. en resa, ett år, eller en person, men de kan även vara valda av slump. Sedan moderna tekniker introducerade digitala bilder så har populäriteten av fotoalbum minskat. Men jag uppmuntrar alla att orka bläddra genom sina digitala bilder hos ifolor.se och välja de bästa fotona och sedan skicka dem för foto framkallning för att senare skapa ett fotoalbum.

 

Det har ingen skillnad vem du är, eller vad du har gjort, det finns alltid något intressant som har hänt i ditt liv som är värt att skapa ett fotoalbum av. Det kan till exempel vara ett utbyte i tyskland, eller en två veckors semester i Thailand. Om du inte har varit utomlands så finns det massor av andra saker du kan skapa album av. Till exempel kan du sammanfatta ett år, eller skapa ett album av bilder tagna på fester och andra helger. Om du alltid sitter ensam hemma framför datorn så borde du kanske se någon för hjälp.

 

Hitta en kamera och börja fota

Om du inte har bilder så finns det två saker du kan göra. Det första är att gå till elektronik butiken och köpa en kamera, eller kanske du redan har en tillräckligt bra kamera på din telefon så som iPhone 4 eller nyare modeller, Nokias nyaste Lumia modeller och så klart Samsung Galaxy S3 och nyare. Alla dessa telefoner har en fantastisk kamera som räcker hur bra som helst för att ta bilder, men de kan vara sämre i mörka förhållanden då det krävs en större sensor för att fånga ljus. Det andra alternativet är att knycka bilder från Facebook och andra internet sidor beroende på hurdant fotoalbum du vill skapa. Men högst antagligen vill du skapa ett personligt fotoalbum med bilder av vänner, i så fall är det bäst att vända dig till Facebook och börja bläddra genom bilder. För att spara en bild på din hårdskiva behöver du endast höger klicka på bilden och spara den. Super enkelt. När du har valt bilder så är det bara att framkalla foton och designa ett fotoalbum.

 

Glöm inte att ha rolit i processen och fundera även på att skapa en fotobok, foto kalender, och kanske en almanacka för det kommande året. Det finns massor roliga saker du kan göra så fort du har skaffat bilder att jobba med. Så nu börjar du fotografera mera och sitta mindre framför datorn.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför ska man ge en examenspresent?
Tre fördelar med internetdejting
Sportbar vasastan
Onlinedating – del av en historisk utveckling
Live casino - Att tänka på när du spelar