Du är inte inloggad.

Artikel

Hobbyaktiviteter för vuxna

Har du någon bra hobbyaktivitet? Förvånansvärt många vuxna svarar faktiskt nej på den frågan. Arbete, familj och hushåll tar väldigt mycket tid i anspåk för de flesta vuxna människor. Har man barn så har de också ofta sina aktiviteter och då kan det bli ont om tid för hobbyaktiviteter för oss vuxna. Det tycker jag är lite synd. Om du skulle vara en av alla dem som inte har någon riktig hobby att ägna en del av din fritid åt så kommer här lite inspiration kring vad man kan hitta på när man har lite tid över. För egentligen finns det ju hur många aktiviteter som helst att ägna sig åt på sin fritid.

Själv är jag intresserad av foto och driver en fotoblogg som jag försöker hålla någolunda uppdaterad. Själva fotograferandet kan jag inte påstå att det tar särskilt mycket tid i anspråk - fota kan jag göra samtidigt som jag är ute på andra aktiviteter med familjen till exempel - foton på barn, natur och städer tillhör mina favoritmotiv. Det som tar tid är i så fall allt kring bilderna och fotobloggen - att photoshoppa bilder, att formulera och eventuellt också sökmotoroptimera texter. Men det kan man visserligen göra nästan när som helst på dygnet - till och med på lunchen på jobbet.

Att skapa något är bra för kreativiteten och dessutom väldigt avslappnande. Exakt vad det är som man skapar är egentligen underordnat - det är själva skapandeprocessen och fantasin man vill kicka igång. Man kan till exempel koda ihop en blogg eller hemsida om något man tycker är roligt - till exempel en blogg om sällskapsspel, scouting eller sitt teatersällskap. Man kan också måla tavlor i olja eller akvarell, renovera ett kök, snickra ihop en lådbil, göra egna smycken av vackra pärlor, sy inredningsdetaljer av roliga tyger, spinna eget garn och sticka en tröja eller kanske bygga sin egen robot utifrån ett ihopplock av elektronik komponenter eller färdiga byggsatser.

Egentligen borde man även som vuxen se till att alltid ha ett bra hobbyprojekt igång. Förutom att man skapar fina och användbara saker får man också tid till eftertanke och reflektion för hjärnan samtidigt som man skapar något med händerna. Dessutom blir man ju sådär barnsligt stolt när man kan visa upp sina lyckade hobbyprojekt för sina nära och kära. Hoppas du fick lite inspiration till dina egna hobbyprojekt nu!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Går det att vinna på spel?
Turism - saker att göra
Horoskopets historia
Allt fler väljer elcykel
Johan Falk filmerna