Du är inte inloggad.

Artikel

Kap Verde Öarna - det lugna paradiset

Kap Verde Öarna är en grupp av paradisöar som årligen lockar tusentals besökare. Ögruppen är belägen utanför Afrikas västra kust och upptäcktes under 1400-talet av portugiserna. Tidigare hade Portugal ett stort inflytande på Kap Verde öarna, men numera är ögruppen självständig.

En del säger att det är tråkigt på Kap Verde öarna, men allting är relativt och det finns ett par saker man bör veta innan man reser till Kap Verde, eller åtminstone innan man väljer vilken ö man ska åka till.

Sal

Sal är den klassiska ön som turister åker till. Här gäller verkligen det lokala mottot "no stress" och den som åker till Sal bör förvänta sig just det, ingen stress och ett otroligt lugn. Den som förväntar sig saker att göra och sevärdheter ska inte åka till Sal, här finns i stort sett "bara" en lång strand med kritvit sand och kristallklart vatten. Så ifall inte det är tillräckligt bör man titta på de andra öarna istället.

Sal är heller ingen ö där man får en inblick i den lokala kulturen eftersom att det inte bor särskilt många från lokalbefolkningen här. De flesta Kap verdier som bor på Sal gör det endast för turismen och jobb.

Vill man komma närmre den lokala kulturen är Praia på ön Boa Vista ett bättre alternativ. Här bor största delen av Kap Verdes befolkning och det är även här som den lokala musiktypen morna utvecklats. På kvällarna kan man sitta på caféer och barer och bara njuta av maten och underhållningen som består av dans och musik.

På Boa Vista finns dessutom ett brett utbud av pittoreska stränder som ligger avskilt, vilket betyder att du troligtvis får en hel strand för dig själv. Runt omkring finns även en del vandringsleder och det är möjligt att åka på ökensafari. Vill man testa på aktiviteter till havs finns både djuphavsfiske och kite- och vindsurfing tillgängligt.

Vill man se en lite mindre turistig del av Kap Verde bör man bege sig till Fogo eller Santo Antao, som bara har ett fåtal hotell att erbjuda. På Fogo väntar en grönskande vulkanö med fantastiska vyer och vandringsleder genom djupa dalar där både kaffe och frukter växer.

På Santo Antao väntar en än mer lokal upplevelse och det är få turister som hittar hit. Tyvärr är dock engelskan på Santao Antao väldigt dålig, så det kan vara bra att ta med sig en guide innan man åker dit. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Underbara Tanzania
Husvagn, kan det vara något?
Sommarjobb
Svenska Kronan
Vad du ska ha med dig på en husbilsresa