Du är inte inloggad.

Artikel

Sökmotoroptimering och internetmarknadsföring

Sökmotoroptimering

Internet idag har medfört omvälvande förändringar i världen. Användningen av webbplatser har ökat vår medvetenhet om många saker. För affärsperspektiv är internet en extremt användbar resurs nu som kan vara lättillgänglig och garantera stor avkastning om använt på ett effektivt sätt.

När du vill få information om något från internet, vad du gör? Du öppnar en sökmotors hemsida som google.com, yahoo.com, msn.com eller bing.com och sedan lägger du till ett keyword för att hitta exakt det du letar efter. Och när du trycker in det får du en lista av webbplatser från toppen till botten på sidan. Som användare klickar man oftast på länken som är på toppen av sidan, eller hur? Har du någonsin undrat varför vissa av de webbplatser rankas högre upp i listan än andra?

Detta beror på SEO.

SEO står för Search Engine Optimization, det är den mest effektiva formen av intermarknadsföring  metoden för att öka synligheten för en webbplats. Denna teknik underlättar sökmotorer att sätta din webbplats på rätt plats och få en hög placering jämfört med dussintals andra webbplatser. Idag konkurrensen är hög, så att bara  göra en hemsida och förvänta sig hög traffik och mycket publicitet är en orealistisk tanke. Du måste optimera din webbplats för att göra din webbplats väl synlig för användarna. Det ställs vissa krav på hemsida om du förväntar dig bra resultat på sökmototrerna

Sökmotorer

Sökmotorer är de webbsidor som underlättar för användare att hitta den information eller den webbplats som de letar efter. De mest populära sökmotor är google.com, men det finns flera andra som bing.com, altavista.com, msn.com etc. Det finns så många saker som en sökmotor letar efter när de rankar din webbplats, några enstaka exempel är skrivna nedan.

1 Titel
2 Sökorden
3 Innehåll
4 kommentartaggar

Bland dessa saker sökord densitet och innehåll är det viktigaste som måste tas om hand.

Sökmotoroptimering är en hel vetenskap, en vetenskap som vi här på Searchminds har bemästrat. Om du är intresserad av Sökmotoroptimering och hur det funkar eller kanske rent av behöver hjälp, titta då gärna in på vår hemsida så hjälper vi dig!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Är det så himla viktigt med kvalitetstexter på en hemsida?
Fusk till FarmVille 2
Sökoptimering av det bättre
Hemsida som säljer - hur gör man?
13 tips för att bli en bättre Fortnite-spelare