Du är inte inloggad.

Artikel

Välj rätt sommardäck med däck från Nokian

När det blir varmare ute och snön och isen smälter så är det dags att få tag i rätt sommardäck. När man ska välja däck så är det smart att ha vissa saker i åtanke. Effekten av att köpa nya däck är inte bara en enstaka grej – genom att investera i hållbara däck av hög kvalitet så sparar du pengar på bränsle för varje kilometer du kör, och däcken kommer dessutom att hålla längre med bättre slitstyrka.

Men det har inte bara med pengar att göra. Du borde också fundera på din och dina passagerares säkerhet och välmående. Däck av hög kvalitet garanterar lättare manövrering i extrema situationer och förhållanden och ökar inte bara säkerheten för alla i bilen men också säkerheten för alla andra bilförare där ute på vägarna. Dessutom så ökar ditt välmående tack vare mindre vägdamm, lägre ljudnivå i bilen och runt omkring – din körupplevelse blir mer behaglig, helt enkelt.

Det rätta däckvalet minskar belastningen på miljön

Ungefär tre fjärdedelar av alla koldioxidutsläppen som orsakas av oss människor är ett resultat av användningen av fossila bränslen som olja och diesel. CO² är den gas som först och främst påverkas på grund av trafiken. När ett däck roterar mot ytan på vägen så orsakar det friktion, det vill säga rullmotstånd. Ju större rullmotstånd desto högre blir bränsleförbrukningen. På så sätt har däcket en direkt inverkan på bränsleförbrukningen och utsläppen i trafiken. Bränsleförbrukning när man kör är den viktigaste av miljöeffekterna av däckanvändning. Att välja rätt däck kan minska bränsleförbrukningen och därmed CO²-utsläppen.

Nokians målmedvetna och långsiktiga utveckling har fokuserat starkt på att minska rullmotståndet. Ett bra exempel på deras framgångsrika produktutveckling är premiumdäcket Nokian Z G2 som sparar en halv liter bränsle per 100 kilometer jämfört med andra jämförbara däck, eftersom den har en lägre rullmotstånd. 40 % skillnad i rullmotstånd sparar 6 % bränsle. Detta är 300 euro mindre än en normal körsträcka på 40.000 kilometer.

Med tanke på de ständiga klimatförändringarna så blir däckegenskaperna allt viktigare i takt med att de extrema väderförhållandena ökar. Nokian bilservice är redo för svara på de utmaningar som klimatförändringarna bjuder på.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Besök Simi Valley Tattoo i Kalifornien
Turistguide och reseguide till Amsterdam
Temaresor och gruppresor till Gran Canaria.
Fotbollsresor till ett billigare pris
Välja kabinväska