Du är inte inloggad.

Artikel

Varför välja Joomla till företagets hemsida?

Joomla är ett så kallat CMS (från engelskans "Content Management System") och översätts fritt till "Innehållshanteringssystem". Ett CMS gör att du som användare enkelt kan redigera informationen på hemsidan precis lika enkelt som du skriver i ett worddokument eller lägger upp ett nytt inlägg på din blogg.

Av alla CMS som finns på marknaden är Joomla och Wordpress de mest använda. Wordpress är som bekant en av de mest använda plattformarna till att skapa bloggar, medans Joomla används till något mer avancerade hemsidor. 

Med Joomla kan du på samma plats som du marknadsför ditt företag även ha en bokningssystem om du är frisör eller t.ex en webshop om du säljer kläder. Joomla har ett väldigt aktivt användarforum, där tusentals olika komponenter uppdateras dagligen. 

Hur kan det då komma sig att det finns CMS som kostar skjortan, medans Joomla är helt gratis? Svaret är att personerna bakom Joomla inte driver projektet i vinstsyfte. De som skapar komponenter till Joomla låter ofta användare ladda ner och använda dem gratis, och tjänar istället pengar på att sälja support till dem. En vanligt förekommande missuppfattning är också att "man får vad man betalar för". Många använder det argumentet när de köper ett dyrt CMS, som till exempel "EPIServer", och tror då att man köper sig fri från problem. Detta vore sant för 6-7 år sedan, men i dagsläget har flera andra CMS, däribland Joomla kommit om och förbi de dyra CMS:en i användarvänlighet, skalbarhet, teknik och stabilitet.

Vill du veta mer om varför du och ditt företag ska välja Joomla, eller vill du prata förutsättningslöst om din hemsida? Kontakta Erik Hårdén, erikharden.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Projektledare glömde att tidrapportera
Att jobba hemifrån är enkelt
Egen hemsida
Webb- och logotypdesign
Att välja rätt IP-telefonitjänster