Du är inte inloggad.

Artikel

Den röda julstärnan

Det här är ett reklaminslag för skickajulblommor.se, som informerar om blomsterförmedlingar på nätet.

Den röda julstjärnan är en av våra mest populära julblommor. En del kallar den för julros, men det är inte riktigt rätt, då julrosen är en helt annan blomma.

Det är lätt att tro att de karakteristiska röda bladen är kronblad, men så är det inte. De röda bladen kallas istället högblad. Blommorna är istället de gula små blomsamlingarna som är placerade innanför de röda högbladen.

Julstjärnan trivs där det är ljust, men inte i direkt solljus. Den gillar att stå i jord som hålls fuktig under hela blomningen. Övervattning kan dock få rötterna i krukan att vissna, med följden att bladen trillar av och är det riktigt illa kan hel plantan vissna.  Det gäller alltså att hålla vattnandet på en lagom nivå. En rumstemperatur på mellan 15 och 20 grader är lagom för att julstjärnan ska trivas.

När det ska inhandlas julstjärnor är ett tips att spana på de gula blommorna som finns mellan högbladen. Bäst är det om dessa står i knopp. Kolla också på de gröna bladen. Tjocka blad som ser friska ut är bäst!

Julstjärnan är känslig för drag och kyla. Därför bör man undvika att köpa julstjärnor som är placerade utomhus eller i närheten av ytterdörrar. Tänk också på att nyinköpta julstjärnor ska vara inslagna i skyddande papper vid transport.

Många undrar om det går att få julstjärnan att blomma om. Det går, men det krävs rätt mycket kunskap och tålamod för att klara av det. Kanske är det bäst att överlåta sådana projekt till proffsen och själv satsa på att investera i nya julstjärnor varje jul.

De flesta julstjärnor är röda, men det finns också andra färger på denna populära julblomma (t ex vita, aprikosfärgade och rosa julstjärnor).

Den röda julstjärnan är ett vanligt inslag i traditionella julgrupper. Vill du skicka julstjärnor med bud till dina nära och kära till jul? Här finns information och tips om var du kan beställa blomsterbud på nätet.

Källor: wikipedia.se, odla.nu

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tips på hundvänliga restauranger
Billiga hundtillbehör med snabb leverans
Blomsterspråket - att förmedla rätt buskap
Arborist
Dykarbeten i Stockholm