Du är inte inloggad.

Artikel

Ekologiska leksaker

Vad är det viktigaste när man köper leksaker till barn? Enligt mig så är det att de inte skadar barnen på något sätt även om de går sönder. Många leksaker idag skadar barn pågrund av att de tillverkas billigt i länder som inte har samma lagstiftning eller regulering som EU. Detta gör så att barn kan utsättas för farliga kemikalier och bidrar till utnyttjandet av de fattiga i U länder.
 
Därför anser jag att man ska köpa ekologiska leksaker, genom att köpa ekologiska giftfria leksaker bidrar du till en hållbar utveckling och en bättre framtid för alla. De ekologiska leksakerna bidrar dessutom till en pedagogisk  lärorik uppväxt för dina barn där man bör berätta för dem just hur viktigt det är att man boycottar leksaker som kan innehålla tunga metaller som kan allvarligt skada ditt barn utan att du vet om det.  Ett bra exempel på ett företag som står för dessa hållbara positiva ekologiska värderingar är Lekologiskt vars leksaker inte inehåller några gifter  alls.   Jag tror att man blir mer miljömedveten om man börjar köpa ekologiska leksaker och det är ett bra första steg för att jobba mot en hållbar utveckling inte bara internationellt utan även i ditt hem.  Logiskt sett är det nog det såklart  bäst att börja med den kommande generationen. Alltså genom att du ger dina barn Ekologiska leksaker uppmuntrar du dem till att leva hållbart och dessutom skyddar dem från de farliga gifterna som döljer sig i många billiga icke-ekologiska leksaker. 
 
Att sprida dessa tankar om ekologism är viktiga och bör spridas vidare. . Även de flesta leksaker generellt inte innehåller "gift" i den traditionella termen som cyanid eller TCDD, (även om det förekommer) Så är tunga metaller så om Bly, kadmium, arsenik och kvicksilver allt för vanliga inom moderna leksaker och det tidigare nämnda leksaksföretaget  förespråkar därför för mer hållbara ekologiska biologiska material.  Barn behöver få en uppväxt utan permanenta skador pågrund av att de leker med extremt farliga leksaker, föräldrar ska inte behöva leka detektiver och vara utbildade kemister för att veta att deras barn inte leker med tunga metaller. 
 
Man bidrar dessutom till att arbetsvillkoren förbättras för människor i U länder om man köper ekologiskt. Det är viktigt att vi som konsumenter ställer krav på att det vi inte köper ska skada oss själva eller folk vi bryr oss om. Om vi inte gör det ökar bara risken för att skadliga ämnen skadar våra kroppar.  Därför ska man bara köpa ekologiska leksaker som bidrar till en bättre värld för oss alla. 
 
Dessutom. Ekologiska leksaker är mycket mer stilfulla och passar bättre till den moderna värld vi lever i nu. Billiga plast leksaker passar inte in i ett modernt fint hus och därför bör man ha välgjorda ekologiska för att värna om både ditt hem och hälsa. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vem var Carl von Linné?
Eukalyptusträdet
Bra Kattpensionat i Stockholm
Billiga hundtillbehör med snabb leverans
Världens populäraste hundras