Du är inte inloggad.

Artikel

ESE pods och annat roligt

ESE pods är en förkortning av Easy Serving Espresso pods. Kärt barn har många namn och det gäller även ESE pods. Kaffepods eller kaffekapslar är andra namn som används. Dessa är inte helt korrekta. ESE pods är helt inpackad i papper och inte plast som de allra flesta kaffe kapslar är. ESE pods är pappersfyllda kaffe pods som är fyllda med ett finmalet espresso kaffe. Själva beteckningen ESE pods är en benämning för en industristandard som de allra flesta Italienska märkena använder sig av. Detta för att kunna underlätta för kunderna i urvalet av sitt espresso val.

 

Är man på jakt efter att enkelt kunna göra en kopp espresso är detta helt klart ett alternativ som skall finnas med i funderingarna. Det aboslut bästa om man är på jakt efter en espresso kopp är att köpa kaffebönor från ett Italienskt rosteri och krydda dettta med något som heter Aeropress. Med en Aeropress kan du göra en espresso kopp av absoluta världklass. Något som även tillkommer är ju självklart en kaffekvarn.

 

Information om ESE pods

Kaffe pods av detta slag är framförallt väldigt stort i Italien. Detta är kanske inte så konstigt med tanke på att espressons hemland är Italien. Det gör det självklart mindre förvånande att de allra största kafferosterierna då håller till i Italien.

Det finns väldigt bra information om ESE pods att hämta från www.esepods.se.  Där kan man finna mycket information om just ESE pods och stora tillverkare. Det finns även bra tips på vart man kan köpa kaffepods av väldigt bra kvalitè. 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att laga tomatsoppa – så får du den perfekt
Att hitta bra restaurangutrustning och restaurangmaskiner
Peruansk Aji Sås
Ceviche - recept och skillnader
Torv och torvighet i single malt whisky