Du är inte inloggad.

Artikel

Julbord Göteborg

Jul är den största högtiden för oss svenskar och hela december månad fylls med aktiviteter, pyssel, presenter, mat och andra förberedelser inför själva julafton. Julmusiken är ständigt närvarande och advenstljusen bidrar med sitt romantiska sken. Men vad vore egentligen julen utan vårt älskade julbord? Länge har nära och kära samlats på julafton och äta sig mätta på de traditionella och säsongsbetonade läckerheterna som serveras . Det bjuds på många olika rätter och alla har sin egen favorit, vare sig det är den julskinka, prinskorv eller den eller varför inte lite gubbröra . Det är god mat, mysig stämning och härligt umgänge som fyller flera timmar av julafton från den första sillbiten till den sista skeden Ris à la Malta.

Göteborg har många anrika restauranger och fina hotellbarer som är högt skattade för sina kulinariska upplevelser. Av praktiska skäl är det en perfekt lösning för gäster med resande sällskap eller gäster som vill kombinera sitt julbord med en liten weekendresa.

Välkända Swea Hof är ett exempel på en hotellbar som erbjuder julbord med inspiration från Västkustens råvaror. Restaurangen, som ligger mitt i Elite Plaza Hotell, är stilrent och vackert inrätt i vad som brukar kallasskandinavisk stil och i köket så värnar man om svensk mattradition med fokus på lokala råvaror från Västkusten. Här kan man också få ett marininspirerat julbord med många utsökta fiskrätter som lax, makrill och inlagda sill.

En annan hotellbar som erbjuder julbord är det omtalade Avalon Hotell och Restaurang. Den Feng Shui-inredda restaurangen är välbesökt och särskilt uppmärksammad för den varma sydeuropeiska känslan. Julbordet är en modern variant med smakbesök från olika länders kök. Hit kommer gäster som vill njuta av säsongsanpassade maträtter samt umgås med vänner i en av stans trendigaste barer.

Anrika Kometen serverar vanligtvis lyxig husmanskost i en härlig miljö ochde erbjuder även ett riktigt klassiskt julbord med hemlagade delikatesser och där alla de traditionella rätterna ingår. Stjärnkrögaren Leif Mannerström dukar upp ett dignande julbord med till exempel hemlagad leverpastej och grisfotsaladåber.

Oavsett vad man har för favoriter på julbordet så finns det något för alla bland de julbord Göteborg erbjuder.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

De 5 bästa pasta carbonara restaurangerna i Rom
Att laga tomatsoppa – så får du den perfekt
Att välja restaurangmöbler
Swea Hof
Test av olika typer av matkassar