Du är inte inloggad.

Artikel

Semestra med barnen utomlands

 

Ibland kan det vara svårt att veta var man ska åka med barnen på semester utomlands. Turkiet? Grekland? Spanien? Eller ska man kanske ta dem med på ett äventyr utanför Europa? I denna artikel tipsar vi om de lämpligaste resmålen samt ger lite råd och tips på vad man ska tänka på när man reser med barn.

Tips på barnsemester (Tips för semester med barnen)

Europa är smidigast

Att åka på semester med barnen till en ny tidszon (Asien, eller Nordamerika etc) kan vara väldigt krävande för alla parter. Vi rekommenderar istället att man håller sig till Europa när man åkter på utlandsresa med de små. Det finns massor av resmål att välja mellan!

Svenskarnas stora favorit är Spanien, och det är inte konstigt. Landet har en mycket bra infrastruktur och det känns som om det mesta i landet är anpassat för turism.Kanarieöarna, Mallorca, Costa Blanca eller Costa del Sol, det har ingen betydelse. Samtliga områden har bra hotell, säkra vägar och många flyg från såväl Sverige som Norge.

Grekland är också ett bra alternativ. Det kan dock vara lite bökigt att åka på båtluff med hela familjen om man har små barn. Satsa istället på någon av de stora resebolagens charterresor. Rhodos och Kreta är mycket barnvänliga öar.

Egypten kommer starkt och det är främst klimatet som lockar. Vi tycker dock att Egypten har en hel del att bevisa innan det kan anses vara ett lika familjevänligt land som Spanien eller Grekland. Ska du på semester med barnen till Egypten? Välj ett all inclusive alternativ.

Ni kanske inte känner för sol och bad utan vill se en storstad som ni kombinerar med besök på museum, eller musikkonsert, etc? London är alltid bästa valet för en storstadsupplevelse. London är dessutom en av de säkraste storstäderna i Europa.

Barnens stora favorit är dock Paris. Kanske inte så mycket för Louvren...utan mer för Disneyland! Disneyland i Paris är det mest besökta nöjesfältet i Europa och är helt klart värt vartenda öre!

När man reser med barn

Tänk på att:

  • Hotell är väldigt serviceinriktade så var inte rädd för att fråga om extra barnsängar, spjälsängar, etc.
  • Att det kan vara bra att förbereda barnet som aldrig flygit förut att det kan göra ont i öronen, särskilt vid start och landning. Ett bra tips är att ge dem en surfplatta eller tecknad serie eller annat som de gillar som kan hålla tankarna på annat under flygresan.
  • Planera inte för mycket redan i förväg. Stimulera barnens äventyrslusta genom att uppmuntra dem att komma med förslag på aktiviteter och utflykter när ni är på plats.
  • Packa smart. Till exempel ska mediciner och andra viktiga saker alltid förvaras i handbagaget som ni har med er på flyget.

Tips för solsemester under vintern

Om man nu hade tänkt att åka utomlands med barnen och få lite sol under vinterhalvåret så måste man dock lämna Europa.

Vi föreslår främst Karibien som länge haft familjeturism från USA samt Florida eller Thailand.

Längre bort än så blir så jobbigt lång flygresa. Till Asutralien tar det till exempel 25 timmar. Ingen höjdarresa för ett litet barn!

Glöm inte att använda rätt solkräm för rätt hudtyp!

Skidsemester

För skidsemester med barnen rekommenderas Sälen, idre och Åre här hemma. Norge är också bra. Trysil har till exempel barnvänliga backar.

I Alperna är det lite si och så med barnvänligheten, men Alpe d´Huez i franska alperna är mycket barnvänligt!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att resa i Sverige är fantastiskt
City guider i Europa
Rhodos
Thailand kan du resa billigt till
Besök Simi Valley Tattoo i Kalifornien