Du är inte inloggad.

Artikel

Unionens A-kassa

När man tänker på Unionen så tänker man nog främst på dem som fackförbund men de har också en helt separat organisation som är sin egen juridiska person som bara finns till för A-kassa. Med över en halv miljon medlemmar så är Unionen en av de största organisationerna i sitt slag, och varför är dem så bra? Låt oss dyka ner i Unionens A-kassa.
 
A-kassa är något man betalar till varje månad för att man ska kunna få hjälp när man blivit av med sitt arbete. Det fungerar som en försäkring helt enkelt. Unionens A-kassa gäller för dig som är anställd men också om du är egenföretagare i den privata sektorn.
 
Medlemsavgiften för Unionen A-kassa är 112kr vilket motsvarar ett pris en bit under genomsnittet för svensk a-kassa. Som standard har Unionen ett tak på 25 000kr innan skatt som inkomstförsäkring men det går att utöka så du kan få upp till 80% av en lön med maxtak på 60 000kr. När du är med i en A-kassa som Unionens så har du hjälp och stöd utöver din inkomstförsäkring. Behöver du tips och hjälp inför en rådande löneförhandling till exempel så har du tillgång till deras expertis. 
 
För att kunna få full ersättning när du blivit arbetslös så har Unionens a-kassa samma krav som de flesta andra organisationer och det är att du ska ha betalt din a-kassa i 12 månder innan arbetslösheten äger rum. Men har du bara betalat ett halvår kommer du fortfarande få ersättning men inte i fullo helt enkelt. 
 
Vill du besöka Unionen för att läsa mer eller ansöka om medlemskap så gör du det här


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Stora möjligheter för företaget med en mobil växel!
Hur får man en bättre strategi för marknadsföring på nätet
Investera smart och slipp köpa på kredit
Så får du besökarna att känna sig trygga på din hemsida
Nätlån allt vanligare bland Svenskar