Du är inte inloggad.

Artikel

Låna pengar utan UC med BankID

Låna pengar utan UC med BankID

Varför låna pengar utan UC med BankID? När du skickar in en låneansökan och en kreditupplysning tas så registreras denna UC förfrågan i Upplysningscentralens register under en längre tid. När du sedan ska ansöka om ett lån hos en traditionell bank så görs en kreditupplysning. banken kan då se hur många kreditupplysningar som gjorts mot dig den senaste tiden. Många banker ger avslag om du har flera UC förfrågningar den senaste tiden. Att ha många kreditupplysningar under kort tid kan vara en indikation på att en persons konsumerande har spårat ur. Men det behöver inte vara så.

Om du ofta tar smlån och mikrokrediter så kan det vara smart att välja en långivare som låter dig låna pengar utan UC med BankID. Då syns inte dina smålån och påverkar inte ditt kreditbetyg om du senare vill gå till banken och ansöka om ett större privatlån. Din kreditvärdighet skadas av för många UC förfrågningar. Du kanske ofta tar smålån och alltid sköter dina återbetalningar. Då vill du inte att du ska ha en mängd kreditupplysningar registrerade i UC:s register.

Vad är BankID? BankID är ett tryggt, enkelt och säkert sätt att legitimera sig online. Det är ett utmärkt verktyg för att sköta kontakter med myndigheter och att signera avtal online. Om du vill Låna pengar utan UC med BankID krävs det att du först skaffar dig en e-legitimation. Det går oftast enkelt att själv aktivera via din internetbank. Om du har problem med att aktivera ditt BankID rekommenderar jag att du kontakatar din bank så hjälper dem dig att komma igång. BankID kan med fördel användas för att göra säkrare affärer över nätet.

Låna pengar utan UC med BankID genom Billiga Låns (billigalaan.se) sammanställning av lånelösningar på den svenska lånemarknaden. Där kan du enkelt hitta olika typer av smslån som handlar med lån utan UC. Det är huvudsakligen smslångivare som handlar med dena typen av krediter. Om du till exempel vill låna 5000 kr går detta att göra helt utan att en kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen.

Upplysningscentralen är det dominerande kreditupplysningsföretaget i Sverige och de har varit verksamma sedan 1977. Alla vuxna personer finns med i UC:s register. Upplysningscentralen hämtar uppgifter om personers inkomster, egendomar, skulder och krediter. De hämtar uppgifter från en mängd olika källor, bland annat Lantmäteriet, Skatteverket, Bolagsverket och bankerna.

Smslån utan ränta

Om det är första gången du ska ta ett lån så erbjuds du ofta din första kredit helt gratis. Dessa lån är utan avgifter. Smslån utan ränta erbjuds ofta helt kostnadsfritt de första 30 dagarna om det är första gången du ska låna pengar. Detta för att locka nya låntagare i hopp om att de blir återkommande kunder. Det går naturligtvis bra att låna pengar graits och inte ta fler krediter efter det. Du kan låna pengar utan UC med BankID helt räntefritt!

Genom att använda dig av den sammanställning av lån som sidan listar och jämför så får du en bra översikt över vad olika smslångivare erbjuder för villkor och räntor. Du ökar din chans att hitta ett riktigt billigt lån som passar dina specifika behov. Välj inte första bästa långivare utan jämför flera olika alternativ. Glöm inte att du ofta kan förhandla avtalet och desto mer information du har om olika konkurrenter desto bättre förhandlningsläge har du.

Alla långivare har olika krav på sina låntagare. Vissa kräver att du ska vara äldre än 18 år. Vissa kräver att du ska vara 20,21 eller 23 år gammal för att kunna låna pengar utan UC med BankID. Vissa gemensamma grundkrav finns dock för smslån, här följer några av dessa:

 1. Du måste vara myndig.
 2. Du behöver någon form av inkomst.
 3. Du behöver vara folkbokförd i Sverige.
 4. Du behöver ett svenskt personnummer.
 5. Du behöver ett svenskt bankkonto.
 6. Du får inte ha ett pågående skuldsaneringsärende.
 7. Du får inte ha skulder hos Kronofogdemyndigheten.

Uppfyller du dessa grundkrav har du möjlighet att låna pengar utan UC med BankID. Vissa extra krav kan ställas om du till exempel har betalningsanmärkningar eller på annat sätt nedsatt betalningsförmåga.

Smslån har mottagit en hel del kritik genom åren för att ta oskäligt hög ränta och att uppmuntra folk till impulsköp. Var alltid ansvarfull i ditt låntagande och låna inte pengar om du inte behöver det.

Fördelar med ett snabblån:

 • Små summor. Låga summor gör att det inte blir lika svårt att betala tillbaka.
 • Korta löptider. En kort löptid gör att du blir av med lånet snabbt.
 • Gratislån. Smslån utan ränta och avgifter gör att lånen blir kostnadsfria.
 • Annonymt. Du behöver inte besöka något bankkontor och förklara vad du ska ha pengarna till.
 • Bekvämt. Du kan göra hela ansökningsprocessen online.
 • Utan säkerhet. Du behöver inte sätta någon egendom som pant bakom lånet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Så får du bäst ränta på ditt billån
Hur får man en bättre strategi för marknadsföring på nätet
Behöver du hjälp med bokföring och redovisning | Expand U
Hur bolånetaket påverkar alla som tar bolån
Hitta SMS lån