Du är inte inloggad.

Artikel

Maskeradens historia och nutid

Till att börja med, vad är då maskerad? Jo, Maskerad är en typ av festlig tillställning där gästerna på ett eller annat sätt klär ut sig med så kallade maskeradkläder. Traditionellt så gäller att man döljer hela eller delar av sitt ansikte för att på så sätt dölja vem man egentligen är.

Vad kommer då maskerad ifrån? Jo, masker och utklädnader användes förr i tiden för att försöka skydda en mot onda makter. Genom att ta på sig en förskräcklig mask så fick bäraren en fördel genom att på så sätt få motståndaren att dra sig tillbaka. På samma sätt så kanske ni har sätt gamla indianer dansa runt elden men fula masker. Det är precis samma här, de försöker med dessa masker och denna dans att skrämma bort onda makter.

Nu för tiden däremot är maskeraderna mer ett nöje som härstammar framförallt från Frankrike där maskerna då var en accessoar för rika överklassen.

Det vi tänker oss nu med maskerad är knappast att skrämma bort andra andar och makter utan mer se rolig ut och möjligen skrämma sina kamrater. Nu för tiden kan man maskera sig till vad som helst. Några vanliga maskeradkläder för barn och vuxna är bland annat djur, seriefigurer så som Batman, superman eller Spindelmannen. Även kändisar är vanliga att klä ut sig till.

Maskeradkläderna kommer i flera olika typer och det finns mängder av företag som säljer dem. Maskeradkläder Vuxna är en webbplats som riktat in sig på att samla alla maskeradkläder som riktar in sig till vuxna, dvs, alla maskeradkläderna på denna webbplatsen är i vuxen storlek.

Söker man istället maskeradkläder till barn så kan jag rekommendera Maskeradkläder barn som är en webbplats för barn. Här har alla stora storlekar och maskeradkläder som kanske anses olämpliga för barn (sexistiska eller liknande) sorterats bort.

Du kan här enkelt hitta de maskeradkläder du söker och sedan hitta en lämplig återförsäljare av plagget.

Så nästa gång du ska på maskerad, kolla in dessa webbplatser och imponera alla på maskeraden med dina häftiga maskeradkläder


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Imorgon kommer jag att vara miljonär i Europa Lotteriet
Bröllopsbubblor till bröllopet
Roliga aktiviteter när ni måste vara inomhus med barnen
Nya husvagnar Höganäs
Historiens bästa spelkonsoler